Politika se dostala do tajných služeb. BIS se musí reformovat, varuje expert

02.05.2024 20:40 | Monitoring

Lidé z pětikoalice nám lžou, jsou velmi nebezpeční. Ani české tajné služby už nejsou apolitické, je třeba je reformovat, aby sloužily nám všem, uvedl v pořadu Aby bylo jasno bezpečnostní expert a kandidát do Evropského parlamentu na koaliční kandidátce SPD–Trikolora David Bohbot. Jestli nezačneme brzy bojovat za naši zemi a nepřijdou-li změny, ztratíme identitu a přestaneme existovat.

Politika se dostala do tajných služeb. BIS se musí reformovat, varuje expert
Foto: Aby bylo jasno
Popisek: Bezpečnostní expert David Bohbot

David Bohbot nyní kandiduje do Evropského parlamentu na koaliční kandidátce SPD–Trikolora z patnáctého místa. Změnit je zde podle něj potřeba mnoho věcí. „Má témata jsou stejná: islám a migrace. A jestli budu moct být v europarlamentu, chci s tímto pomáhat,“ řekl Bohbot ke své kandidatuře.

Bohbot také vydal knihu s názvem Bezpečná Evropa? Pravdy a lži. Za největší lež o bezpečné Evropě považuje: „Nejde říci, že je pouze jedna lež. My žijeme ve lži, v pětikoalici jsou velice nebezpeční lidé, kteří jsou u moci a ovládají. Doufám, že se jich zbavíme, až budou další volby. Lžou o všem, když vysvětlují, co musí udělat, když mluví o Green Dealu, imigraci. Většinou když mluví, tak lžou,“ poukazoval bezpečnostní expert.

„Soustředím se na věci týkající se bezpečnosti a pro mne ta největší lež je, že se snaží odvracet pozornost od skutečných existenčních hrozeb, jako je Islám,“ poznamenal k úřadování Fialovy vlády. Hovořil o tom, že Evropa už dávno není bezpečná.

Anketa

Máme vůči Rusku cítit vděčnost za osvobození od německého nacismu?

96%
3%
hlasovalo: 25786 lidí
Ve své knize Bohbot čtenářům předkládá vizi bezpečné země uprostřed Evropy. V této souvislosti tam hovoří o tom, že by měl být zřízen centrální orgán – bezpečnostní kabinet. „Sedět by v takovém kabinetu měli zástupci čtyř států visegrádské čtyřky. Tato spolupráce je velmi důležitá; ne když jde o celou Evropskou unii, tam je to zbytečné, tam nejsme ani slyšet. Takovým centrálním základem bychom ale mohli chránit hranice, zajistit skutečnou jednotu, která je skutečná, a ne falešná jako máme dnes, kdy jsme jen zneužívaní, proto je tu vše tak drahé. Nikdo na Českou republiku ve skutečnosti nemyslí, spíše se myslí na to, co je dobré pro některé lidi sedící v Bruselu,“ vysvětloval Bohbot v Aby bylo jasno.

Dále v knize Bohbot poukazuje, že zpravodajské služby by měly být apolitické. Pokud se podívá na fungování tajných služeb v České republice, není tomu tak: „Aby v BIS fungovali správně, musí být totálně apolitická a musí sloužit nám všem, ne nějaké straně nebo nějaké osobě či premiérovi. V BIS pořád musí myslet na to, co je dobré pro všechny, ale to dnes nedělají,“ konstatoval Bohbot.

Nedávno například vyšla kniha Spiknutí o tom, jak probíhal pokus o zbavení pravomocí prezidenta Miloše Zemana. Ten se nechal slyšet, že podle něj za tím stál šéf tajné služby Michal Koudelka.

„Politika se dostala i do tajných služeb. Chtěl jsem BIS reformovat. Chtěl jsem tomu pomoci s lidmi, kteří mají více zkušeností a znalostí. Doufám, že jeden den to budu moct udělat, ale momentálně BIS není neutrální,“ pokračoval Bohbot.

Pokud se nezmění fungování BIS a nezmění-li se migrační politika EU, přestaneme podle Bohbota jednoduše existovat. „To je to, čeho se bojím, proto jsem šel do politiky. Chci zajistit, aby naše děti, vnoučata mohla žít stejně jako se žije dnes. Nechci, abychom ztratili identitu, což je první věcí, která se stane, pokud nepřijdou změny. Pokud nezačneme brzy bojovat za naši zemi, za naši kulturu, ztratíme vše, co máme,“ připomněl David Bohbot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…